Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Teplo, které doma mizí zbytečně: jak využít energii z lednice, sprchy i trouby?

    Teplo, které doma mizí zbytečně: jak využít energii z lednice, sprchy i trouby?

    Michaela 03 Zář 2025
    • Jak se dá využít alobal nejenom v zimě?

      Jak se dá využít alobal nejenom v zimě?

      Michaela 30 Srp 2025
    • Originální způsoby, jak v domácnosti využít pečicí papír

      Originální způsoby, jak v domácnosti využít pečicí papír

      Michaela 25 Srp 2025
    • Jakým chybám se vyhnout při kempování?

      Jakým chybám se vyhnout při kempování?

      Michaela 11 Srp 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany
Tiramisu (Zdroj: https://pixabay.com/en/tiramisu-chocolate-food-mousse-2056756/)
Tiramisu (Zdroj: https://pixabay.com/en/tiramisu-chocolate-food-mousse-2056756/)

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

David Hampl 27 Lis 2017 Moučníky 1 Komentář 6962 Zobrazení

Známý a oblíbený italský dezert, který má sice jenom jednu svou originální podobu, což ale neznamená, že si nelze připravit i celkem zajímavou a také chutnou alternativu. A tou je recept na tiramisu ze zakysané smetany. Jak na něj? Podívejte se společně s námi.

Obsah článku skrýt
1 Základních surovin je jenom několik
2 Nejprve šlehačka
3 Vmíchání zakysané smetany
4 Připravte kávu a piškoty
5 Finální příprava tiramisu

Základních surovin je jenom několik

Není třeba bát se toho, že by tiramisu byl jakkoliv složitým dezertem. Rozhodně potěší třeba už to, že se jedná o sladký moučník, který je nepečený. Už to samo o sobě ukazuje, že ho zvládne každý. Dále je třeba říci, že se není třeba obávat ani toho, že by snad bylo nutné používat mnoho surovin, kromě zakysané smetany je třeba použít už jenom další snadno dostupnou trojici dalších surovin, kam patří:

  • smetana ke šlehání,
  • cukrářské piškoty,
  • silná černá káva – turecká.

Nejprve šlehačka

Proč smetana ke šlehání? Jelikož je z ní ušlehána šlehačka. Zde skutečně výrazně doporučíme použít jenom tu domácí, a to z toho důvodu, že se s tou kupovanou pokud jde o kvalitu a konzistenci rozhodně nedá srovnat. Smetana ke šlehání by měla být nejenom kvalitní, ale mela by být také dostatečně zchlazená, jelikož jedině tak je zde jistota toho, že se příprava výsledné šlehačky povede. Připravit ji lze nejlépe pomocí mixéru, kde se nebojte vyšších otáček.

Vmíchání zakysané smetany

Jakmile je šlehačka připravená, je zde ona fáze spojená s tím, že se do šlehačky přidává ona zakysaná smetana. Zde připomeňme, že originální recept na tiramisu využívá mascarpone, ale jak na tomto receptu uvidíte, skutečně není nezbytně nutnou volbou. Vezměte tedy zakysanou smetanu, které by mělo být na kelímky stejné množství jako smetany ke šlehání a postupně ji vmíchejte do vzniklé šlehačky. Pokud něco výrazně doporučujeme, tak je to hlavně pozvolný a pomalý postup, aby si vše zachovalo svou konzistenci. Jakmile je hotovo, dejte vše na chvíli do lednice, kde by neměla být vyšší teplota, než jsou čtyři stupně.

Připravte kávu a piškoty

Jak na to? Není to nic složitého. Silnou kávu jednoduše uvaříte tak, že do většího šálku dáte minimálně tři vrchovaté lžičky kávy a zalijete vodou. Následně necháte vychladit alespoň na pokojovou teplotu. A co dále? Piškoty se do dané směsi lehce namočí a potom se už pokládají do konkrétní formy.

Finální příprava tiramisu

Postup už je celkem jednoduchý. Vždy se namočí piškoty a ty se pokladou na spodní část, tedy na dno konkrétní formy. Na to se následně naneste onu zakysanou smetanu, která je kombinována se šlehačkou. Následně přijde opět vrstva piškotů namočených v kávě a na ně opět šlehačka. A toto je postup, který následně stále dokola opakujete, až se dostanete na konec formy. Zde by měl tento dezert vždy končit vrstvou šlehačky. Doporučuje se ještě posypání kakaem. Potom vložte do lednice a nechte minimálně 4 hodiny chladit.

recept tiramisu 2017-11-27
David Hampl
Značky recept tiramisu
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Polévka z hlívy ústřičné

Další článek :

Palačinky se špenátem

Související články

Nejlepší domácí zmrzlina

Nejlepší domácí zmrzlina

David Hampl 15 Kvě 2018
Recept na jednoduché kokosové sušenky, které si zamiluje celá rodina

Recept na jednoduché kokosové sušenky, které si zamiluje celá rodina

Michaela 08 Úno 2024
Recept na tvarohovou bábovku

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017

Jeden komentář

  1. Míša
    21. dubna 20221:06 -

    Zusila jsem a musím říct že výborný 😛

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

22 Čvn 2022
Dostatek prostoru nabízí propojení obývacího pokoje a kuchyně

Dostatek prostoru nabízí propojení obývacího pokoje a kuchyně

19 Kvě 2021
Jak na podlahové topení?

Jak na podlahové topení?

18 Zář 2017
Jak správně pečovat o vánoční kaktus?

Jak správně pečovat o vánoční kaktus?

21 Lis 2022
Jak vyměnit zámek na dveřích?

Jak vyměnit zámek na dveřích?

06 Pro 2017

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení