• Kontakt
  • Mapa stránky

Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře

    Co je to dřevomorka a jak proti ní bojovat?

    David Hampl 24 Kvě 2018
    • Jak se zbavit molů

      David Hampl 18 Kvě 2018
    • Podle čeho vybrat kotel na tuhá paliva?

      David Hampl 30 Dub 2018
    • Jak na zasklení balkonu nebo lodžie?

      David Hampl 27 Dub 2018
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
    • Úvěry na bydlení
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Rozhovory
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

David Hampl 30 Lis 2017 Hlavní jídla Zanechat komentář 1034 Zobrazení

Mnozí z vás jistě znají palačinky jenom ve své sladké verzi. Existuje ale také verze, která je slaná. Jsou to palačinky se špenátem. Na ně už se nepohlíží jako na dezert, ale mohou posloužit jako zajímavý předkrm, stejně jako se mohou stát i celkem dobrým hlavním jídlem. Jak si je uvařit?

Palačinky se špenátem (Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)
Palačinky se špenátem (Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)

Nejprve palačinky

Těsto, které se bude připravovat, je velmi jednoduché. Důležité je zachovat spíše jeho krémovou a táhlou konzistenci. Nesmí být ani příliš husté, ani příliš řídké. Mezi základní složky daného těsta patří:

  • mléko,
  • hladká mouka,
  • vejce.

Dále se do těsta doporučuje dát také špetka soli, a také lžička perlivé vody. Je to proto, aby bylo těsto vzdušnější. Následně stačí vše promíchat a příprava již může začít. V některých receptech je doporučováno nechat těsto krátce odležet. Není to ale nezbytně nutné a tak je možné začít s přípravou hned.

Na rozpálené pánvi

Na tu je vhodné dát trochu tuku, ideálně potom kvalitního oleje. Následně se v tenké vrstvě těsto nalije na pánev a nechá se opékat. Je to poměrně rychlý postup a tak je třeba hlídat spodní stranu. Následně se palačinka otočí a připraví se také z druhé strany. Jakmile je definitivně hotová, může se dát na talíř a je možní připravit druhou, třetí, až tu poslední. Pozor hlavně na to, aby měla pánev stále dopovídající, ideálně vyšší teplotu. Stejně tak je třeba hledět i na to, aby nebyla suchá a vždy na ní byla alespoň trocha oleje. Máslo příliš nedoporučujeme, a to z toho důvodu, že se palačinky připravují při vyšších teplotách.

Příprava špenátu

Ten je ideální koupit v mražené podobě, jelikož jedině tak je jeho použití nejrychlejší a také nejjednodušší. A jak na to? Stačí jenom v hrnci rozehřát trochu másla a přidat najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zhnědne, přisype se trochu mouky, zamíchá a následně se vloží již rozmrazený špenát. Ten se nechá chvíli provařit, a to i proto, aby ho mouka zahustila. Následně už ho stačí jenom snadno dochutit. K tomu může být použitý sůl a pepř, stejně jako doporučíme také utřený stroužek česneku, který se ke špenátu velmi dobře hodí.

Pozor na celkovou konzistenci špenátu. Jelikož může pustit vodu, je třeba, aby byla spíše hutnější. Pokud je vody stále hodně, je možné ho buď zahustit moukou, nebo jedním vajíčkem, stejně jako je možné také nechat ho povařit déle, aby se voda vypařila.

 Servírování je snadné

Je to stejné, jako sladká verze. I palačinky se špenátem je vhodné servírovat tak, jako klasiku. Špenát se nanese na samotnou palačinku a ta se následně může zarolovat, nebo se může přehnout. Takto už stačí vložit na talíř a je hotovo. Výhodou tohoto jídla je také to, že se nemusí konzumovat nutně jenom teplé, ale palačinky plněné špenátem velmi dobře a zajímavě chutnají také ve studené podobě.

palačinky recept 2017-11-30
David Hampl
Značky palačinky recept
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : David Hampl
Předchozí článek :

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

Další článek :

Jak na řez ovocných stromů

Související články

Jak připravit pohanku, aby chutnala

David Hampl 12 Kvě 2018
Recept na vynikající těsto na pizzu

Recept na vynikající těsto na pizzu

Jaroslav 18 Zář 2017

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Náhodné příspěvky

Jak vyrobit adventní věnec
Inspirace pro bydlení

Jak vyrobit adventní věnec

David Hampl 12 Lis 2017
Jak nabrousit nůž?
Bydlení

Jak nabrousit nůž?

Jaroslav 18 Zář 2017

Jak se zbavit molů

David Hampl 18 Kvě 2018
Jakou čtečku knih vybrat?
Kanceláře

Jakou čtečku knih vybrat?

David Hampl 22 Říj 2017
Jak zařídit ložnici?
Ložnice

Jak zařídit ložnici?

David Hampl 09 Pro 2017

Doporučujeme

Kvalitní betonové žumpy za skvělé ceny na Jimko.cz.
  • Bydlení
  • Interiér
  • Exteriér
  • Finance
  • Vaření
  • Rozhovory


Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Všechno o dani z nabytí nemovitých věcí

  • Pořiďte si do svého rodinného domu moderní schody s pevnými, betonovými základy

    Pořiďte si do svého rodinného domu moderní schody s pevnými, betonovými základy

Štítky

dveře kuchyň matrace nábytek nůž obrazy osvětlení pergola práčka recept rekonstrukce rolety sedačky spánek česnek
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení
Používáme cookies. Pokud budete pokračovat v používání této stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím