Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Dřevostavby: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

    Dřevostavby: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

    Michaela 07 Čvc 2022
    • Sůl: Proč ji oceníte jako pomocníka při praní či žehlení?

      Sůl: Proč ji oceníte jako pomocníka při praní či žehlení?

      Michaela 30 Čvn 2022
    • Malování dřevěných lišt a obkladů: Jak to udělat správně?

      Malování dřevěných lišt a obkladů: Jak to udělat správně?

      Michaela 27 Čvn 2022
    • Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

      Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

      Michaela 22 Čvn 2022
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Palačinky se špenátem
(Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)

Palačinky se špenátem

David Hampl 30 Lis 2017 Hlavní jídla Zanechat komentář 2359 Zobrazení

Mnozí z vás jistě znají palačinky jenom ve své sladké verzi. Existuje ale také verze, která je slaná. Jsou to palačinky se špenátem. Na ně už se nepohlíží jako na dezert, ale mohou posloužit jako zajímavý předkrm, stejně jako se mohou stát i celkem dobrým hlavním jídlem. Jak si je uvařit?

Palačinky se špenátem (Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)
Palačinky se špenátem (Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)

Nejprve palačinky

Těsto, které se bude připravovat, je velmi jednoduché. Důležité je zachovat spíše jeho krémovou a táhlou konzistenci. Nesmí být ani příliš husté, ani příliš řídké. Mezi základní složky daného těsta patří:

  • mléko,
  • hladká mouka,
  • vejce.

Dále se do těsta doporučuje dát také špetka soli, a také lžička perlivé vody. Je to proto, aby bylo těsto vzdušnější. Následně stačí vše promíchat a příprava již může začít. V některých receptech je doporučováno nechat těsto krátce odležet. Není to ale nezbytně nutné a tak je možné začít s přípravou hned.

Na rozpálené pánvi

Na tu je vhodné dát trochu tuku, ideálně potom kvalitního oleje. Následně se v tenké vrstvě těsto nalije na pánev a nechá se opékat. Je to poměrně rychlý postup a tak je třeba hlídat spodní stranu. Následně se palačinka otočí a připraví se také z druhé strany. Jakmile je definitivně hotová, může se dát na talíř a je možní připravit druhou, třetí, až tu poslední. Pozor hlavně na to, aby měla pánev stále dopovídající, ideálně vyšší teplotu. Stejně tak je třeba hledět i na to, aby nebyla suchá a vždy na ní byla alespoň trocha oleje. Máslo příliš nedoporučujeme, a to z toho důvodu, že se palačinky připravují při vyšších teplotách.

Příprava špenátu

Ten je ideální koupit v mražené podobě, jelikož jedině tak je jeho použití nejrychlejší a také nejjednodušší. A jak na to? Stačí jenom v hrnci rozehřát trochu másla a přidat najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zhnědne, přisype se trochu mouky, zamíchá a následně se vloží již rozmrazený špenát. Ten se nechá chvíli provařit, a to i proto, aby ho mouka zahustila. Následně už ho stačí jenom snadno dochutit. K tomu může být použitý sůl a pepř, stejně jako doporučíme také utřený stroužek česneku, který se ke špenátu velmi dobře hodí.

Pozor na celkovou konzistenci špenátu. Jelikož může pustit vodu, je třeba, aby byla spíše hutnější. Pokud je vody stále hodně, je možné ho buď zahustit moukou, nebo jedním vajíčkem, stejně jako je možné také nechat ho povařit déle, aby se voda vypařila.

 Servírování je snadné

Je to stejné, jako sladká verze. I palačinky se špenátem je vhodné servírovat tak, jako klasiku. Špenát se nanese na samotnou palačinku a ta se následně může zarolovat, nebo se může přehnout. Takto už stačí vložit na talíř a je hotovo. Výhodou tohoto jídla je také to, že se nemusí konzumovat nutně jenom teplé, ale palačinky plněné špenátem velmi dobře a zajímavě chutnají také ve studené podobě.

palačinky recept 2017-11-30
David Hampl
Značky palačinky recept
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

Další článek :

Jak na řez ovocných stromů

Související články

Využijte podzimních surovin a připravte si chutné jídlo do 30 minut

Michaela 24 Říj 2021
Jak připravit pohanku, aby chutnala

Jak připravit pohanku, aby chutnala

David Hampl 12 Kvě 2018
Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Michaela 20 Kvě 2022

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Jak na řez ovocných stromů

Jak na řez ovocných stromů

03 Pro 2017
Jak vyrobit krmítko pro ptáky

Jak vyrobit krmítko pro ptáky

01 Říj 2017
Samostatné ponožky: Jak je využít v domácnosti?

Samostatné ponožky: Jak je využít v domácnosti?

31 Kvě 2022
Jak postavit kurník pro slepice?

Jak postavit kurník pro slepice?

18 Zář 2017
Barvy, kterým se v koupelně vyhněte

Barvy, kterým se v koupelně vyhněte

23 Kvě 2022

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak udělat trativod?

    Jak udělat trativod?

Štítky

barvy domácnost finance Hypotéka kuchyně kuchyň nábytek obrazy osvětlení peníze recept rekonstrukce spánek zima čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení