Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Kliky jsou často přehlíženou součástí interiéru. Jak vybírat?

    Kliky jsou často přehlíženou součástí interiéru. Jak vybírat?

    Michaela 08 Bře 2023
    • Je koberec stále vhodnou podlahovinou? Určitě. Kam se hodí a jak vybírat?

      Je koberec stále vhodnou podlahovinou? Určitě. Kam se hodí a jak vybírat?

      Michaela 22 Úno 2023
    • Vsaďte na bambusovou podlahu! Je hlavním trendem moderních interiérů

      Vsaďte na bambusovou podlahu! Je hlavním trendem moderních interiérů

      Michaela 17 Úno 2023
    • Tradiční dřevěné nádobí dodá vaší kuchyni domácí atmosféru

      Tradiční dřevěné nádobí dodá vaší kuchyni domácí atmosféru

      Michaela 10 Úno 2023
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Jak připravit pohanku, aby chutnala
pohanka

Jak připravit pohanku, aby chutnala

David Hampl 12 Kvě 2018 Hlavní jídla Zanechat komentář 1656 Zobrazení

Pohanka obecně spadá do kategorie zdravé výživy. Pro mnohé má ale ne úplně dokonalou chuť a tak jí mnozí lidé raději vynechávají. Je to hlavně proto, že ji do jídelníčku zařadí jenom jako přílohu, kdy ji uvaří a servírují. Nejde ale o možnost jediné přípravy. Jak připravit pohanku, aby chutnala? Toto jsou naše osvědčené tipy.

Obsah článku skrýt
1 Připravte si rizoto
2 Zkuste také placky
3 Víte, že existuje pohanková mouka?
4 Náhrada těstovin v polévce
5 Jako součást jakéhokoliv salátu

Připravte si rizoto

Máte rádi rizoto? Pokud ano, není nutné na jeho přípravu používat nutně jenom rýži. Je to sice klasika, ale nutno dodat, že ji lze i něčím nahradit. A to konkrétně pohankou. Postup je během přípravy velmi jednoduchý, jelikož v podstatě jde jenom o to, že místo rýže použijete pohanku. Další suroviny již mohou být v podstatě klasické a tak lze použít:

  • Různé druhy masa
  • Zeleninu
  • Sýr

Zkuste také placky

Pokud vám nechutná klasická pohanka, zkuste alternativu v podobě placek. Jak na to? Inspirujte se u jednoho z klasických jídel, kterým jsou bramboráky. Použijete zde dokonce i stejný základ. Jediný rozdíl bude v tom, že dáte méně brambor a ty doplníte právě vařenou pohankou. A můžete začít. Samozřejmě mluvíme o zdravém jídle a tak pohankové placky nebudou patřit na pánev s olejem, ale do trouby. Upečte je do zlatova a můžete je podávat třeba se zeleninovým salátem. A to jak teplé, tak i studené. Přesvědčte se o tom, že toto jídlo si zcela určitě zamilujete a budete ho chtít stále.

Víte, že existuje pohanková mouka?

Pečivo je nedílnou součástí našich jídelníčku. A toho můžete využít, pokud do něho chcete dostat i pohanku. Ta nemusí být na trhu dostupná jenom ve své klasické formě. Existuje také pohanková mouka, která vlastně není nic jiného, než rozemletou pohankou. Pokud ji koupíte, můžete si z ní samozřejmě upéct různé druhy pečiva. Jelikož jde o mouku, která je mnohem zdravější než klasická bílá, nezapomeňte na to, že i vaše výtvory by měly být dietní a zdravé. Možnosti použití jsou stejné, jako u klasické mouky. K ní stačí voda, vejce a pár dalších surovin.

Náhrada těstovin v polévce

I takto je možné pohanku využít. Výhodou je, že ji nepotřebujete tolik, stejně jako fakt, že ji polévka celkem zajímavě dochutí. Pokud hledáte dietní verzi klasického vývaru, je právě toto řešení tím, které vás nezklame. Navíc potěší i samotná příprava. Pohanku totiž můžete do polévky nasypat pár desítek minut před koncem vaření. Tak jí dodáte chuť a navíc si uvaříte pokrm v jednom hrnci.

Jako součást jakéhokoliv salátu

Je jedno, jaký konkrétní salát připravujete. Pohanka se pro svou celkem neutrální chuť hodí v podstatě do jakéhokoliv, který si chcete připravit. Stačí hrst této zdravé potraviny a uvidíte, že nejenom vzhledově a chuťově svůj salát vylepšíte, ale uvidíte i to, že konzumace pohanky nebude tak hrozná, když víte, jak ji připravit tím způsobem, aby vám chutnala.

2018-05-12
David Hampl
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Všechno o dani z nabytí nemovitých věcí

Další článek :

Nejlepší domácí zmrzlina

Související články

Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

David Hampl 30 Lis 2017
Recept na vynikající těsto na pizzu

Recept na vynikající těsto na pizzu

Jaroslav 18 Zář 2017
Quinou můžeme připravit na sladký i slaný způsob

Quinou můžeme připravit na sladký i slaný způsob

Martina Kučerová 16 Bře 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Co je debetní karta

Co je debetní karta

18 Lis 2017
Akcie aneb podle čeho byste měli vybírat první cenné papíry?

Akcie aneb podle čeho byste měli vybírat první cenné papíry?

26 Pro 2021
Tradiční japonský styl bydlení: minimalismus, vzdušnost a funkčnost především

Tradiční japonský styl bydlení: minimalismus, vzdušnost a funkčnost především

09 Zář 2022
Dřevostavby: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

Dřevostavby: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

07 Čvc 2022
Jak se zbavit molů

Jak se zbavit molů

18 Kvě 2018

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak udělat trativod?

    Jak udělat trativod?

Štítky

dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept rekonstrukce spánek Vánoce zima čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení