Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Jak si vybrat kancelářskou židli?

    Jak si vybrat kancelářskou židli?

    Martina Kučerová 31 Bře 2021
    • Vhodně zvolená myčka nádobí nám šetří čas i finance

      Vhodně zvolená myčka nádobí nám šetří čas i finance

      Martina Kučerová 10 Bře 2021
    • Proč si pořídit do bytu žaluzie a jaké druhy se nabízejí?

      Proč si pořídit do bytu žaluzie a jaké druhy se nabízejí?

      Martina Kučerová 22 Úno 2021
    • Co je to dřevomorka a jak proti ní bojovat?

      Co je to dřevomorka a jak proti ní bojovat?

      David Hampl 24 Kvě 2018
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Komerční články
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Nejlepší domácí zmrzlina
domácí jahodová zmrzlina

Nejlepší domácí zmrzlina

David Hampl 15 Kvě 2018 Moučníky Zanechat komentář 688 Zobrazení

Milujete zmrzlinu? Nejenom, že si pro ní můžete dojít do cukrárny nebo ke stánku, nebo že je možné pořídit si ji balenou v obchodech. Hitem může být i domácí zmrzlina. Výhodou je nejenom to, že bude mít přírodní složení bez chemie. Výhodou je zde také to, že vám bude dokonale chutnat. Vyzkoušejte ji i vy. Takto ji připravíte.

Mléčný základ

Nejlepší domácí zmrzlina by rozhodně měla mít kvalitní mléčná základ. Ten zajistí nejenom správnou konzistenci, ale i to, že zmrzlina bude na jazyku i dokonale hladká. Použít je možné řadu různých věcí, z nichž jako nejlepší se může jevit kombinace klasické a zakysané smetany. Nejde ale o možnost jedinou, protože při přípravě nejlepší domácí zmrzliny se dá i zajímavě experimentovat. A to tak, že jako mléčný základ je možné použít:

  • Kvalitní bílý jogurt
  • Tučnější tvaroh
  • Mascarpone, řecký jogurt a podobné produkty

Ovoce podle chuti

Základ je tedy hotový. Nyní je třeba, aby nejlepší domácí zmrzlina získala i svou chuť. Co nesmí chybět? Je to rozhodně ovoce, protože to je pro osvěžení nejlepší volbou. Navíc jeho sladká chuť eliminuje nadměrné používání klasického cukru, čímž můžeme mluvit o tom, že je vyráběna zdravá zmrzlina.

Jaký druh ovoce se zvolí, je čistě jenom na vás. Hitem se může stát to lesní, jako třeba maliny a borůvky. Lákadlem ale mohou být i jahody, nebo exotický banán. Možné je vytvořit jak zmrzlinu jedno druhovou, tak i směs.

Důkladné rozmixování a míchání

Hlavní složky jsou připraveny a tak může dojít k tomu, že se propojí. Nejprve je třeba důkladně rozmixovat veškeré ovoce, to v domácím mixéru. Jakmile má hladkou konzistenci, je možné ho přelít do mísy s mléčným základem. Vše je třeba důkladně, ale šetrně promíchat. V tuto chvíli zmrzlinu ochutnejte a v případě potřeby přislaďte. K tomu nemusí být použitý nutně jenom cukr, jelikož hodit se může třeba i kvalitní květový med.

Zmrzlina musí zmrznout

Základ pro nejlepší domácí zmrzlinu je hotový. Nyní je třeba realizovat nejdůležitější technologický postup. Nechat zmrzlinu zmrznout. Pokud máte takzvaný zmrzlinovač, máte vyhráno. Směs do něho nalijete, zapnete požadovaný program a čekáte na výsledek. Pokud nemáte, je samozřejmě možné dát vytvořenou směs zatuhnout do mrazáku.

Pokud jde o správný technologický postup, mělo by být zajištěno pravidelné míchání během snižování teploty. To proto, že dojde k eliminaci zamrzání vodních krystalů, které změní výslednou konzistenci. O tento postup se postará samotný zmrzlinovač – pokud ho máte. Pokud ne, doporučujeme každých 15 minut otevřít mrazák, směsí rychle zamíchat a opět zavřít. Není to nejjednodušší, ale uvidíte sami, že na výslednou chuť a hlavně jemnost to bude mít obrovský vliv. Jakmile už míchání nebude možné, nechte pár hodin tuhnout.

2018-05-15
David Hampl
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak připravit pohanku, aby chutnala

Další článek :

Jak se zbavit molů

Související články

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

David Hampl 27 Lis 2017
Recept na tvarohovou bábovku

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

30 Lis 2017
Bazén pro dokonalou letní pohodu

Bazén pro dokonalou letní pohodu

05 Bře 2021
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

30 Lis 2017
Lichořeřišnice jako lék

Lichořeřišnice jako lék

10 Říj 2017
Jak na řez ovocných stromů

Jak na řez ovocných stromů

03 Pro 2017

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak vyčistit pračku?

    Jak vyčistit pračku?

Štítky

Hypotéka jídelní stůl kuchyň matrace nábytek nůž obrazy osvětlení pergola práčka recept rekonstrukce rolety sedačky česnek
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení