Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Které země budou brzy čelit propadu populace v produktivním věku

    Které země budou brzy čelit propadu populace v produktivním věku

    Michaela 09 Čvn 2025
    • Druhy ovoce, které nepatří do lednice

      Druhy ovoce, které nepatří do lednice

      Michaela 30 Kvě 2025
    • Tipy na jedlé květiny, které si snadno vypěstujete sami

      Tipy na jedlé květiny, které si snadno vypěstujete sami

      Michaela 26 Kvě 2025
    • Jak správně prát polštáře?

      Jak správně prát polštáře?

      Michaela 28 Bře 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Nejlepší domácí zmrzlina
domácí jahodová zmrzlina

Nejlepší domácí zmrzlina

David Hampl 15 Kvě 2018 Moučníky Zanechat komentář 2128 Zobrazení

Milujete zmrzlinu? Nejenom, že si pro ní můžete dojít do cukrárny nebo ke stánku, nebo že je možné pořídit si ji balenou v obchodech. Hitem může být i domácí zmrzlina. Výhodou je nejenom to, že bude mít přírodní složení bez chemie. Výhodou je zde také to, že vám bude dokonale chutnat. Vyzkoušejte ji i vy. Takto ji připravíte.

Obsah článku skrýt
1 Mléčný základ
2 Ovoce podle chuti
3 Důkladné rozmixování a míchání
4 Zmrzlina musí zmrznout

Mléčný základ

Nejlepší domácí zmrzlina by rozhodně měla mít kvalitní mléčná základ. Ten zajistí nejenom správnou konzistenci, ale i to, že zmrzlina bude na jazyku i dokonale hladká. Použít je možné řadu různých věcí, z nichž jako nejlepší se může jevit kombinace klasické a zakysané smetany. Nejde ale o možnost jedinou, protože při přípravě nejlepší domácí zmrzliny se dá i zajímavě experimentovat. A to tak, že jako mléčný základ je možné použít:

  • Kvalitní bílý jogurt
  • Tučnější tvaroh
  • Mascarpone, řecký jogurt a podobné produkty

Ovoce podle chuti

Základ je tedy hotový. Nyní je třeba, aby nejlepší domácí zmrzlina získala i svou chuť. Co nesmí chybět? Je to rozhodně ovoce, protože to je pro osvěžení nejlepší volbou. Navíc jeho sladká chuť eliminuje nadměrné používání klasického cukru, čímž můžeme mluvit o tom, že je vyráběna zdravá zmrzlina.

Jaký druh ovoce se zvolí, je čistě jenom na vás. Hitem se může stát to lesní, jako třeba maliny a borůvky. Lákadlem ale mohou být i jahody, nebo exotický banán. Možné je vytvořit jak zmrzlinu jedno druhovou, tak i směs.

Důkladné rozmixování a míchání

Hlavní složky jsou připraveny a tak může dojít k tomu, že se propojí. Nejprve je třeba důkladně rozmixovat veškeré ovoce, to v domácím mixéru. Jakmile má hladkou konzistenci, je možné ho přelít do mísy s mléčným základem. Vše je třeba důkladně, ale šetrně promíchat. V tuto chvíli zmrzlinu ochutnejte a v případě potřeby přislaďte. K tomu nemusí být použitý nutně jenom cukr, jelikož hodit se může třeba i kvalitní květový med.

Zmrzlina musí zmrznout

Základ pro nejlepší domácí zmrzlinu je hotový. Nyní je třeba realizovat nejdůležitější technologický postup. Nechat zmrzlinu zmrznout. Pokud máte takzvaný zmrzlinovač, máte vyhráno. Směs do něho nalijete, zapnete požadovaný program a čekáte na výsledek. Pokud nemáte, je samozřejmě možné dát vytvořenou směs zatuhnout do mrazáku.

Pokud jde o správný technologický postup, mělo by být zajištěno pravidelné míchání během snižování teploty. To proto, že dojde k eliminaci zamrzání vodních krystalů, které změní výslednou konzistenci. O tento postup se postará samotný zmrzlinovač – pokud ho máte. Pokud ne, doporučujeme každých 15 minut otevřít mrazák, směsí rychle zamíchat a opět zavřít. Není to nejjednodušší, ale uvidíte sami, že na výslednou chuť a hlavně jemnost to bude mít obrovský vliv. Jakmile už míchání nebude možné, nechte pár hodin tuhnout.

2018-05-15
David Hampl
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak připravit pohanku, aby chutnala

Další článek :

Jak se zbavit molů

Související články

Punčové řezy: Recept, který nesmí chybět v žádné domácnosti

Punčové řezy: Recept, který nesmí chybět v žádné domácnosti

Michaela 06 Led 2023
Recept na rychlý a chutný piškot na plech

Recept na rychlý a chutný piškot na plech

Michaela 19 Úno 2024
Dezerty aneb oblíbené podzimní mlsání. Co si dáte?

Dezerty aneb oblíbené podzimní mlsání. Co si dáte?

Michaela 07 Lis 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Dostatek prostoru nabízí propojení obývacího pokoje a kuchyně

Dostatek prostoru nabízí propojení obývacího pokoje a kuchyně

19 Kvě 2021
Vhodně zvolená myčka nádobí nám šetří čas i finance

Vhodně zvolená myčka nádobí nám šetří čas i finance

10 Bře 2021
Jak zvládnout příšerné horké letní dny bez klimatizace?

Jak zvládnout příšerné horké letní dny bez klimatizace?

02 Čvn 2022
Bylinky si můžete pěstovat i na balkoně nebo parapetu

Bylinky si můžete pěstovat i na balkoně nebo parapetu

16 Čvn 2021
Jak správně připravit vepřovou panenku na grilu?

Jak správně připravit vepřovou panenku na grilu?

27 Lis 2023

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení