Nebaví vás stát u sporáku a připravovat jídlo dlouhé hodiny? Máme pro vás velice rychlý tip na výbornou a zdravou večeři s nízkým obsahem tuku a kalorií, kterou připravíte během 20 minut. Nevěříte?
Víte, že krevety obsahují mnoho cenných látek pro naše tělo? Kromě jejich nízké kalorické hodnoty a vysokého množství bílkovin obsahují také velmi malé množství sacharidů a tuku.
Krevety na česneku v medové omáčce
Nehledě na to, že jsou skutečnou zásobárnou živin, protože jsou plné železa, vápníku, sodíku, fosforu, zinku, hořčíku a draslíku, vitamínu A, E, D, B6 a B12. Jejich nedílnou součástí je také jód, thiamin, riboflavin a niacin.
Budete potřebovat:
-
3 polévkové lžíce medu,
-
1 polévkovou lžíci sójové omáčky,
-
¼ lžičky drcených chilli vloček,
-
1 čajovou lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru,
-
2-3 nastrouhané stroužky česneku,
-
½ kg loupaných krevet,
-
1 polévkovou lžíci olivového oleje,
-
2 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky nebo pórku,
-
rýži (jasmínová nebo hnědá rýže je ideální),
-
brokolici,
-
mletý pepř a sůl.
Postup přípravy:
- Ze všeho nejdříve si připravte marinádu na krevety.
- Med, sójovou omáčku, chilli vločky (záleží pouze na vás, jak moc máte rádi pálivé jídlo), zázvor a česnek smíchejte v misce a nechte pár minut odležet v lednici.
- Krevety zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.
- Pánev rozehřejte a krevety do ní vysypte. Opékejte na každé straně asi 2 minuty.
- Nyní je čas na medovou marinádu, kterou nalijte na opékající se krevety. Další asi minutu až dvě krevety restujte. Dejte si pozor, aby se vám marináda nezačala připalovat, zhořkla by.
- Krevety vyjměte a podávejte s uvařenou rýží (rýži uvařte tak, jak jste zvyklí, množství záleží na vás) a brokolicí (čerstvou brokolici vložte do osolené vroucí vody a vařte necelých 10 minut).
- Nakonec zasypte nasekanou cibulkou.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj foto: www.freepik.com