Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Kliky jsou často přehlíženou součástí interiéru. Jak vybírat?

    Kliky jsou často přehlíženou součástí interiéru. Jak vybírat?

    Michaela 08 Bře 2023
    • Je koberec stále vhodnou podlahovinou? Určitě. Kam se hodí a jak vybírat?

      Je koberec stále vhodnou podlahovinou? Určitě. Kam se hodí a jak vybírat?

      Michaela 22 Úno 2023
    • Vsaďte na bambusovou podlahu! Je hlavním trendem moderních interiérů

      Vsaďte na bambusovou podlahu! Je hlavním trendem moderních interiérů

      Michaela 17 Úno 2023
    • Tradiční dřevěné nádobí dodá vaší kuchyni domácí atmosféru

      Tradiční dřevěné nádobí dodá vaší kuchyni domácí atmosféru

      Michaela 10 Úno 2023
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Recept na tvarohovou bábovku
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017 Moučníky, Vaření Zanechat komentář 2130 Zobrazení

Jaký je jeden z nejznámějších tuzemských záskusků? Jistě ho velmi dobře znáte i vy sami. Podívejte se společně s námi na osvědčený recept na tvarohovou bábovku, která zcela jistě nezklame nikoho.

Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Obsah článku skrýt
1 Jaké jsou základní suroviny?
2 Příprava těsta
3 Příprava formy
4 Pečení tvarohové bábovky

Jaké jsou základní suroviny?

Nejprve se podívejme na to, jaké jsou základní suroviny, se kterými je třeba v receptu konkrétně počítat. Je jasné, že základní surovinou zde není žádná jiná, než pochopitelně tvaroh. Mělo by se jednat o tvaroh měkký, a to o hmotnosti 250 gramů. Stejné množství bude potřeba i mouky, ideálně potom polohrubé. A u stejné hmotnosti ještě zůstaneme, jelikož i tolik je potřeba másla. A tejně tolik, tedy 250 gramů je nutné vzít i cukru. Je tedy jasné, že pokud jde o jednoduchost receptu, množství základních surovin se pamatuje poměrně dobře. Dále je nutné k nim přidat ještě:

  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • Jeden prášek do pečiva

Příprava těsta

Recept na tvarohovou bábovku musí zcela jasně začínat právě těstem. Jak si ho připravit? Není to nic složitého. Nejprve je třeba nechat změknout máslo, které je následně smícháno s cukrem, ke kterému jsou přidány i vaječné žloutky. Jakmile je základ daného těsta takto hotový, je možné přidat další suroviny. Nejprve je to tvaroh, který se v základu dobře rozmíchá, a potom je to mouka. Tu rozhodně doporučíme přidávat postupně, s ohledem na konzistenci těsta.

Konečný postup při přípravě těsta je spojený s tím, že zbylé vaječné bílky jsou pomocí šlehače přetvořeny na hladký jemný sníh. Ten je třeba do těsta velmi opatrně a velmi jemně vmíchat. Rázem je těsto na tvarohovou bábovku připraveno.

Příprava formy

Nyní je třeba připravit si formu na bábovku. Cílem je především to, aby se bábovka na formu nelepila a šla dobře vyklopit. Jak se toho dá docílit? Jsou dva osvědčené postupy. Nejprve je celý vnitřní prostor formy na bábovku vymazán máslem, a to velmi důkladně. Potom je třeba ho vysypat hrubou moukou, která právě na daném místě ulpí. Tím je potřebná vrstva eliminující přichycení hotová. Nyní už lze do samotné formy jenom nalít připravené těsto. Nikdy ne až těsně po vrch, jelikož je vhodné zůstat kousek pod okrajem formy.

Pečení tvarohové bábovky

Nejprve je nutné předehřát si troubu, a to na dnes osvědčených a také hojně používaných 180 stupňů Celsia. Jakmile je trouba předehřátá na tuto teplotu, vloží se do ní forma s bábovkou. Správné místo je přímo na středu samotné trouby. Nyní už nastává jenom fáze, kdy se o dokonalý výsledek postará teplota v troubě. Bábovku je vhodné péci zhruba 50 – 60 minut. Může to být ale i doba kratší nebo delší. Je třeba vždy kontrolovat její vzhled. Poté stačí už jenom bábovku vyndat a nechat vychladnout. Až studenou je nutné vyklopit na prkénko, nakrájet a přesunout na talíř. Poté je připravena ke konzumaci, ideálně například s dobrou kávou.

bábovka 2017-09-18
Jaroslav
Značky bábovka
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak vyčistit čalouněnou sedačku?

Další článek :

Jak na podlahové topení?

Související články

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Michaela 20 Kvě 2022
Nejlepší domácí zmrzlina

Nejlepší domácí zmrzlina

David Hampl 15 Kvě 2018
Krémová polévka chutná a navíc zahřeje. Vyzkoušejte i ty méně tradiční

Krémová polévka chutná a navíc zahřeje. Vyzkoušejte i ty méně tradiční

Martina Kučerová 27 Úno 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Obrazy jsou dokonalým doplňkem každého interiéru

Obrazy jsou dokonalým doplňkem každého interiéru

08 Bře 2021
Důchod: Jak naspořit, když nechcete spoléhat na státní podporu?

Důchod: Jak naspořit, když nechcete spoléhat na státní podporu?

28 Lis 2021
Podle čeho vybírat varnou desku do kuchyně?

Podle čeho vybírat varnou desku do kuchyně?

12 Kvě 2021
Rostliny: Chcete mít barevné truhlíky i v zimě? Tyto přežijí mrazy

Rostliny: Chcete mít barevné truhlíky i v zimě? Tyto přežijí mrazy

09 Lis 2021

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak udělat trativod?

    Jak udělat trativod?

Štítky

dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept rekonstrukce spánek Vánoce zima čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení