Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Jak se na podzim zbavit myší? Vyzkoušejte domácí nástrahy

    Jak se na podzim zbavit myší? Vyzkoušejte domácí nástrahy

    Michaela 21 Zář 2023
    • Jak naučit děti uklízet si pokoj zábavnou formou?

      Jak naučit děti uklízet si pokoj zábavnou formou?

      Michaela 15 Zář 2023
    • Co je zelená střecha a jaké jsou její výhody?

      Co je zelená střecha a jaké jsou její výhody?

      Michaela 07 Zář 2023
    • Jak do svého domova zakomponovat hygge styl?

      Jak do svého domova zakomponovat hygge styl?

      Michaela 31 Srp 2023
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Recept na tvarohovou bábovku
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017 Moučníky, Vaření Zanechat komentář 2297 Zobrazení

Jaký je jeden z nejznámějších tuzemských záskusků? Jistě ho velmi dobře znáte i vy sami. Podívejte se společně s námi na osvědčený recept na tvarohovou bábovku, která zcela jistě nezklame nikoho.

Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Obsah článku skrýt
1 Jaké jsou základní suroviny?
2 Příprava těsta
3 Příprava formy
4 Pečení tvarohové bábovky

Jaké jsou základní suroviny?

Nejprve se podívejme na to, jaké jsou základní suroviny, se kterými je třeba v receptu konkrétně počítat. Je jasné, že základní surovinou zde není žádná jiná, než pochopitelně tvaroh. Mělo by se jednat o tvaroh měkký, a to o hmotnosti 250 gramů. Stejné množství bude potřeba i mouky, ideálně potom polohrubé. A u stejné hmotnosti ještě zůstaneme, jelikož i tolik je potřeba másla. A tejně tolik, tedy 250 gramů je nutné vzít i cukru. Je tedy jasné, že pokud jde o jednoduchost receptu, množství základních surovin se pamatuje poměrně dobře. Dále je nutné k nim přidat ještě:

  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • Jeden prášek do pečiva

Příprava těsta

Recept na tvarohovou bábovku musí zcela jasně začínat právě těstem. Jak si ho připravit? Není to nic složitého. Nejprve je třeba nechat změknout máslo, které je následně smícháno s cukrem, ke kterému jsou přidány i vaječné žloutky. Jakmile je základ daného těsta takto hotový, je možné přidat další suroviny. Nejprve je to tvaroh, který se v základu dobře rozmíchá, a potom je to mouka. Tu rozhodně doporučíme přidávat postupně, s ohledem na konzistenci těsta.

Konečný postup při přípravě těsta je spojený s tím, že zbylé vaječné bílky jsou pomocí šlehače přetvořeny na hladký jemný sníh. Ten je třeba do těsta velmi opatrně a velmi jemně vmíchat. Rázem je těsto na tvarohovou bábovku připraveno.

Příprava formy

Nyní je třeba připravit si formu na bábovku. Cílem je především to, aby se bábovka na formu nelepila a šla dobře vyklopit. Jak se toho dá docílit? Jsou dva osvědčené postupy. Nejprve je celý vnitřní prostor formy na bábovku vymazán máslem, a to velmi důkladně. Potom je třeba ho vysypat hrubou moukou, která právě na daném místě ulpí. Tím je potřebná vrstva eliminující přichycení hotová. Nyní už lze do samotné formy jenom nalít připravené těsto. Nikdy ne až těsně po vrch, jelikož je vhodné zůstat kousek pod okrajem formy.

Pečení tvarohové bábovky

Nejprve je nutné předehřát si troubu, a to na dnes osvědčených a také hojně používaných 180 stupňů Celsia. Jakmile je trouba předehřátá na tuto teplotu, vloží se do ní forma s bábovkou. Správné místo je přímo na středu samotné trouby. Nyní už nastává jenom fáze, kdy se o dokonalý výsledek postará teplota v troubě. Bábovku je vhodné péci zhruba 50 – 60 minut. Může to být ale i doba kratší nebo delší. Je třeba vždy kontrolovat její vzhled. Poté stačí už jenom bábovku vyndat a nechat vychladnout. Až studenou je nutné vyklopit na prkénko, nakrájet a přesunout na talíř. Poté je připravena ke konzumaci, ideálně například s dobrou kávou.

bábovka 2017-09-18
Jaroslav
Značky bábovka
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak vyčistit čalouněnou sedačku?

Další článek :

Jak na podlahové topení?

Související články

Celiakie: Onemocnění, které určitým způsobem omezuje život

Celiakie: Onemocnění, které určitým způsobem omezuje život

Michaela 30 Bře 2023
Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Michaela 20 Kvě 2022

Grilování v zimě: Jakou pochoutku byste si mohli připravit?

Michaela 07 Pro 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Jak se efektivně zbavit plísně okurek?

Jak se efektivně zbavit plísně okurek?

13 Čvn 2023
I do koupelny si můžeme pořídit vhodný nábytek

I do koupelny si můžeme pořídit vhodný nábytek

21 Čvc 2021
Jak si připravit domácnost na Velikonoce? Co by vám doma určitě nemělo chybět

Jak si připravit domácnost na Velikonoce? Co by vám doma určitě nemělo chybět

24 Bře 2023
Tabulová barva – kreativní doplněk do každé domácnosti

Tabulová barva – kreativní doplněk do každé domácnosti

18 Zář 2022
Jak vymalovat byt krok za krokem? A jakou zvolit barvu

Jak vymalovat byt krok za krokem? A jakou zvolit barvu

31 Čvc 2023

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak udělat trativod?

    Jak udělat trativod?

Štítky

dekorace domov domácnost finance kuchyň léto nábytek osvětlení peníze podlaha recept spánek Vánoce zima čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení