Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Dřevostavby: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

    Dřevostavby: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

    Michaela 07 Čvc 2022
    • Sůl: Proč ji oceníte jako pomocníka při praní či žehlení?

      Sůl: Proč ji oceníte jako pomocníka při praní či žehlení?

      Michaela 30 Čvn 2022
    • Malování dřevěných lišt a obkladů: Jak to udělat správně?

      Malování dřevěných lišt a obkladů: Jak to udělat správně?

      Michaela 27 Čvn 2022
    • Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

      Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

      Michaela 22 Čvn 2022
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Recept na tvarohovou bábovku
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017 Moučníky, Vaření Zanechat komentář 1853 Zobrazení

Jaký je jeden z nejznámějších tuzemských záskusků? Jistě ho velmi dobře znáte i vy sami. Podívejte se společně s námi na osvědčený recept na tvarohovou bábovku, která zcela jistě nezklame nikoho.

Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Jaké jsou základní suroviny?

Nejprve se podívejme na to, jaké jsou základní suroviny, se kterými je třeba v receptu konkrétně počítat. Je jasné, že základní surovinou zde není žádná jiná, než pochopitelně tvaroh. Mělo by se jednat o tvaroh měkký, a to o hmotnosti 250 gramů. Stejné množství bude potřeba i mouky, ideálně potom polohrubé. A u stejné hmotnosti ještě zůstaneme, jelikož i tolik je potřeba másla. A tejně tolik, tedy 250 gramů je nutné vzít i cukru. Je tedy jasné, že pokud jde o jednoduchost receptu, množství základních surovin se pamatuje poměrně dobře. Dále je nutné k nim přidat ještě:

  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • Jeden prášek do pečiva

Příprava těsta

Recept na tvarohovou bábovku musí zcela jasně začínat právě těstem. Jak si ho připravit? Není to nic složitého. Nejprve je třeba nechat změknout máslo, které je následně smícháno s cukrem, ke kterému jsou přidány i vaječné žloutky. Jakmile je základ daného těsta takto hotový, je možné přidat další suroviny. Nejprve je to tvaroh, který se v základu dobře rozmíchá, a potom je to mouka. Tu rozhodně doporučíme přidávat postupně, s ohledem na konzistenci těsta.

Konečný postup při přípravě těsta je spojený s tím, že zbylé vaječné bílky jsou pomocí šlehače přetvořeny na hladký jemný sníh. Ten je třeba do těsta velmi opatrně a velmi jemně vmíchat. Rázem je těsto na tvarohovou bábovku připraveno.

Příprava formy

Nyní je třeba připravit si formu na bábovku. Cílem je především to, aby se bábovka na formu nelepila a šla dobře vyklopit. Jak se toho dá docílit? Jsou dva osvědčené postupy. Nejprve je celý vnitřní prostor formy na bábovku vymazán máslem, a to velmi důkladně. Potom je třeba ho vysypat hrubou moukou, která právě na daném místě ulpí. Tím je potřebná vrstva eliminující přichycení hotová. Nyní už lze do samotné formy jenom nalít připravené těsto. Nikdy ne až těsně po vrch, jelikož je vhodné zůstat kousek pod okrajem formy.

Pečení tvarohové bábovky

Nejprve je nutné předehřát si troubu, a to na dnes osvědčených a také hojně používaných 180 stupňů Celsia. Jakmile je trouba předehřátá na tuto teplotu, vloží se do ní forma s bábovkou. Správné místo je přímo na středu samotné trouby. Nyní už nastává jenom fáze, kdy se o dokonalý výsledek postará teplota v troubě. Bábovku je vhodné péci zhruba 50 – 60 minut. Může to být ale i doba kratší nebo delší. Je třeba vždy kontrolovat její vzhled. Poté stačí už jenom bábovku vyndat a nechat vychladnout. Až studenou je nutné vyklopit na prkénko, nakrájet a přesunout na talíř. Poté je připravena ke konzumaci, ideálně například s dobrou kávou.

bábovka 2017-09-18
Jaroslav
Značky bábovka
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak vyčistit čalouněnou sedačku?

Další článek :

Jak na podlahové topení?

Související články

Hroznové víno: Poradíme vám, jak ho snadno zpracovat

Hroznové víno: Poradíme vám, jak ho snadno zpracovat

Michaela 10 Říj 2021
Pokrmy, které zahřejí

Pokrmy, které zahřejí

Martina Kučerová 25 Srp 2021
Bylinky: Jak je jednoduše pěstovat u vás doma?

Bylinky: Jak je jednoduše pěstovat u vás doma?

Michaela 11 Bře 2022

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Quinou můžeme připravit na sladký i slaný způsob

Quinou můžeme připravit na sladký i slaný způsob

16 Bře 2021
Pohodovou atmosféru v bytě navodí příjemná vůně

Pohodovou atmosféru v bytě navodí příjemná vůně

23 Zář 2021
Jak postavit udírnu?

Jak postavit udírnu?

18 Zář 2017
Stane se klimatizace standardní výbavou naší domácnosti?

Stane se klimatizace standardní výbavou naší domácnosti?

26 Kvě 2021
Jak vyrobit sklopec

Jak vyrobit sklopec

28 Říj 2017

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak udělat trativod?

    Jak udělat trativod?

Štítky

barvy domácnost finance Hypotéka kuchyně kuchyň nábytek obrazy osvětlení peníze recept rekonstrukce spánek zima čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení