Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Jak si vybrat kancelářskou židli?

    Jak si vybrat kancelářskou židli?

    Martina Kučerová 31 Bře 2021
    • Vhodně zvolená myčka nádobí nám šetří čas i finance

      Vhodně zvolená myčka nádobí nám šetří čas i finance

      Martina Kučerová 10 Bře 2021
    • Proč si pořídit do bytu žaluzie a jaké druhy se nabízejí?

      Proč si pořídit do bytu žaluzie a jaké druhy se nabízejí?

      Martina Kučerová 22 Úno 2021
    • Co je to dřevomorka a jak proti ní bojovat?

      Co je to dřevomorka a jak proti ní bojovat?

      David Hampl 24 Kvě 2018
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Komerční články
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Recept na vynikající těsto na pizzu
Těsto na pizzu
Těsto na pizzu

Recept na vynikající těsto na pizzu

Jaroslav 18 Zář 2017 Hlavní jídla, Vaření Zanechat komentář 1475 Zobrazení

Italský národní pokrm, který si pochopitelně můžete připravit i doma, ve své troubě. Jenom je třeba znát naprostý základ, kterým je recept na vynikající těsto na pizzu. Jak na něj? Poradíme vám!

Těsto na pizzu
Těsto na pizzu

Základem je mouka

Jak za chvíli zjistíte, recept na vynikající těsto na pizzu rozhodně není složitý. To, co budete potřebovat primárně, je správná mouka. Doporučujeme vybírat skutečně jenom kvalitu, protože jedině tak nešlápnete vedle. Základem je mouka hladká. Dnes už není problém koupit i takové mouky, které jsou dovezeny přímo z Itálie, a to pod označením mouka na pizzu.

Co dále je potřeba?

Hlavní surovinu jsme zmínili, jsou ale třeba i další. Pokud mluvíme o přípravě těsta na 4 pizzy, je třeba 550 gramů hladké mouky, ke které se následně přidá půl kostky droždí, což je asi 20 gramů. Dále je třeba půl lžičky cukru krystal, dále jedna lžička soli a k tomu kvalitní olivový olej. Toho zhruba 5 polévkových lžic. Určitě s ním nijak nešetřete. Chybu také neuděláte, když zvolíte ten ochucený – třeba bazalkou. Takto vypadá recept na vynikající těsto na pizzu, se kterým nešlápnete vedle. A co na závěr? 250 mililitrů vlažné vody a 50 mililitrů vlažného mléka.

Příprava kvásku

Nejprve je třeba připravit si takzvaný kvásek. K tomu je zapotřebí 50 mililitrů vlažného mléka, které se nalije do misky. K mléku se rozdrobí veškeré droždí a vše se zasype cukrem. Lehce promíchejte a základ na kvásek je připravený. Mísu můžete přikrýt utěrkou a dát na teplé místo – ideálně na topení. Čekejte, až kvásek vzejde – jednoduše začne hmota růst.

Míchání těsta

Jakmile je kvásek, už stačí postupně přidat všechny ostatní ingredience a postupně vypracovat těsto. Není lepší ho způsobu, než používat vlastní ruce, jelikož žádný kuchyňský robot takovou sílu jednoduše nemá. Těsto je třeba skutečně velmi důkladně propracovat, aby bylo jemné a aby se dobře táhlo, ale nelepilo. Správné konzistence docílíte možnou úpravou poměru mouky a vody. Jakmile je těsto připraveno, můžete z něho vytvořit bochánek, který umístíte na vál a přikryjete utěrkou. Následně necháte ještě asi hodinu odpočinout. Těsto dokonale nakyne, což poznáte tak, že by mělo mít zhruba dvojnásobný objem.

Příprava pizzy

Těsto jako takové je hotovou. Tím ale recept na to nejlepší stále ještě nekončí, protože pro dokonalost těsta je důležitý i následný postup. Je chybou válet ho a vytvářet tak požadovaný tvar. Tím zcela ztratí svou vzdušnost, což se na chuti pizzy rozhodně podepíše. Vhodné je vypracovat ho na válu nejprve pomocí rukou a prstů, a to tak, že ho roztáhnete do stran. Potom je vhodné vytvářet jeho tvar tak, že těsto bude spíše ve vzduchu, než na válu. Kdo umí házet a točit, ten s tímto postupem udělá chybu. Pamatujte, že lépe uděláte, když těsto bude vzdušné, s nedokonalým tvarem, než na první pohled dokonalé, ale ve skutečnosti až příliš uplácané a také pochopitelně zcela tuhé.

pizza těsto 2017-09-18
Jaroslav
Značky pizza těsto
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak uskladnit česnek?

Další článek :

Jak udělat přepuštěné máslo?

Související články

Recept na tvarohovou bábovku

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

David Hampl 30 Lis 2017
Krémová polévka chutná a navíc zahřeje. Vyzkoušejte i ty méně tradiční

Krémová polévka chutná a navíc zahřeje. Vyzkoušejte i ty méně tradiční

Martina Kučerová 27 Úno 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Jak pěstovat kaki?

Jak pěstovat kaki?

18 Dub 2018
Co je SEPA platba

Co je SEPA platba

25 Říj 2017
Jak uskladnit česnek?

Jak uskladnit česnek?

18 Zář 2017
Jak uvázat kravatu

Jak uvázat kravatu

13 Říj 2017
Tipy pro výběr dětské postele

Tipy pro výběr dětské postele

23 Úno 2021

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak vyčistit pračku?

    Jak vyčistit pračku?

Štítky

Hypotéka jídelní stůl kuchyň matrace nábytek nůž obrazy osvětlení pergola práčka recept rekonstrukce rolety sedačky česnek
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení