Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

    Mouchy v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou pro vždy?

    Michaela 22 Čvn 2022
    • Máte rádi umění? Poradíme vám, podle čeho vybírat obrazy

      Máte rádi umění? Poradíme vám, podle čeho vybírat obrazy

      Michaela 20 Čvn 2022
    • Samostatné ponožky: Jak je využít v domácnosti?

      Samostatné ponožky: Jak je využít v domácnosti?

      Michaela 31 Kvě 2022
    • Monitor: jak jej efektivně a bezpečně vyčistit?

      Monitor: jak jej efektivně a bezpečně vyčistit?

      Michaela 27 Kvě 2022
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Ostatní»Hroznové víno: Poradíme vám, jak ho snadno zpracovat

Hroznové víno: Poradíme vám, jak ho snadno zpracovat

Michaela 10 Říj 2021 Ostatní, Vaření Zanechat komentář 380 Zobrazení

Hroznové víno už se dávno nepěstuje pouze na svazích vinohradů. Pěstování v domácích podmínkách je stále populárnější, ovšem je nutné pamatovat na to, že tento způsob pěstování má svá velká specifika.

To však neznamená, že by vám nemohla doma vyrůst velká úroda, při jejíž sklizni budete určitě přemýšlet, jak velké množství hroznů zpracovat. Většinu chutných kuliček asi sníte večer u televize, avšak zbytek úrody by byla škoda vyhazovat.

Sterilovaná hroznová šťáva

Do zpracování vinných hroznů byste se měli pustit neprodleně po jejich sklizení, protože velké šťavnaté hrozny nemají rády dlouhé skladování. Ideální cestou je příprava sterilované hroznové šťávy, která je nejenom velmi chutná, ale také zdravá. Úplně nejlepší je pochopitelně čerstvá šťáva odstraňující problémy s krví.

  1. Očištěné hrozny vařte na mírném ohni asi 60 minut.
  2. Šťávu následně sceďte a přidejte odpovídající množství cukru.
  3. V jednom litru by se mělo nacházet asi kilo cukru a 15 g kyseliny citrónové.
  4. Takto připravenou šťávu znovu převařte – a můžete ji zavařovat.

Hroznové víno – džem

Pokud milujete poctivé domácí marmelády, můžete si ji připravit i z vinných hroznů.

  1. Připravte si přibližně kilo hroznů, půl kila cukru a šťávu z poloviny citrónu.
  2. Hrozny dejte do hrnce a vařte je na mírném ohni asi 15 minut, přičemž průběžně odstraňujte tvořenou pěnu.
  3. Následně směs sceďte, minimálně dvakrát propasírujte a přidejte cukr s citrónovou šťávou a vařte tak dlouho, dokud nebude směs dostatečně hustá.
  4. Poté stačí její nalití do sklenic, zavaření a otočení dnem vzhůru.

Hroznový kompot

Jestliže byste si chtěli vinných hroznů užívat i přes zimu, není nic jednoduššího, než je zavařit do kompotu.

  1. Opět si připravte očištěné bobule hroznů a nálev tvořený jedním litrem vody a přibližně 30 dkg cukru.
  2. Jednotlivé hrozny jemně poskládejte do zavařovacích sklenic, zalijte nálevem a sterilizujte přibližně 20 minut při teplotě 80 °C.
  3. Dejte si ovšem pozor, aby teplota v hrnci nepřesáhla 90 °C, neboť při této teplotě hrozny popraskají.

Urodilo-li se vám letos větší množství hroznů, než kolik zvládnete sníst, zkuste si doma vytvořit vynikající šťávu, džem nebo dokonce kompot. Nemusíte se ničeho bát, protože na tom není nic těžkého.

Zdroj foto: www.pixabay.com

kuchyně ovoce zpracování ovoce 2021-10-10
Michaela
Značky kuchyně ovoce zpracování ovoce
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Koupelna a růžové tóny? Nebraňte se nejnovějšímu trendu

Další článek :

Vysoká inflace? Těmito aktivy budou vaše peníze ochráněny

Související články

Připravte si letní osvěžení v podobě ovocného smoothie

Připravte si letní osvěžení v podobě ovocného smoothie

Martina Kučerová 02 Čvn 2021
Připravte si domácí bylinkový olej, jeho výroba není složitá

Připravte si domácí bylinkový olej, jeho výroba není složitá

Martina Kučerová 14 Dub 2021
Dokonalé letní osvěžení a lehký oběd zároveň nabízejí studené polévky

Dokonalé letní osvěžení a lehký oběd zároveň nabízejí studené polévky

Martina Kučerová 07 Čvc 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Koupelna a růžové tóny? Nebraňte se nejnovějšímu trendu

Koupelna a růžové tóny? Nebraňte se nejnovějšímu trendu

05 Říj 2021
Neobvyklá štědrovečerní večeře aneb na čem si pochutnat?

Neobvyklá štědrovečerní večeře aneb na čem si pochutnat?

20 Pro 2021
Jak se postarat o oleandr na podzim

Jak se postarat o oleandr na podzim

22 Zář 2017
Bylinky: Jak je jednoduše pěstovat u vás doma?

Bylinky: Jak je jednoduše pěstovat u vás doma?

11 Bře 2022
Jak na řez ovocných stromů

Jak na řez ovocných stromů

03 Pro 2017

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

  • Jak udělat trativod?

    Jak udělat trativod?

Štítky

domácnost finance Hypotéka kuchyně kuchyň květiny nábytek obrazy osvětlení peníze recept rekonstrukce Vánoce zima čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení