Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Jaké stavební úpravy ztěžují budoucí prodej bytu, i když vypadají moderně?

    Jaké stavební úpravy ztěžují budoucí prodej bytu, i když vypadají moderně?

    Michaela 22 Pro 2025
    • Jak zjistit že máte v bytě špatné proudění tepla z radiátoru?

      Jak zjistit že máte v bytě špatné proudění tepla z radiátoru?

      Michaela 10 Pro 2025
    • Proč vám doma rychle vadne zelenina a kde děláte chybu?

      Proč vám doma rychle vadne zelenina a kde děláte chybu?

      Michaela 30 Lis 2025
    • Co doma dělat, když vám sousedé kouří na balkoně a jde to do bytu

      Co doma dělat, když vám sousedé kouří na balkoně a jde to do bytu

      Michaela 21 Lis 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Jak správně připravit vepřovou panenku na grilu?
Jak připravit vepřovou panenku

Jak správně připravit vepřovou panenku na grilu?

Michaela 27 Lis 2023 Vaření Zanechat komentář 451 Zobrazení

Vepřová panenka, je dlouhý, tenký a libový kus vepřového masa. Jedná se o málo používaný sval, což vede k tomu, že je to, jak by mohl název napovídat, měkký a křehký kus masa. Na rozdíl od tužších kusů, jako je vepřový bůček a vepřová plec, které vyžadují pomalé vaření, aby změkly, vepřové panence prospívá rychlá příprava. A grilování je skvělý způsob, jak panenku připravit. A to klidně i na domácím kuchyňském grilu.

Obsah článku skrýt
1 Vepřová panenka s marinádou
2 Jak připravit vepřovou panenku na grilu?
3 Proč je nutné odstranit vnější kůži?
4 Nejlepší marinády na vepřovou panenku
5 Proč je potřeba panenku po přípravě nechat odpočinout?
6 Můžu použít vepřovou panenku na přípravu trhaného masa?

Vepřová panenka s marinádou

Nejzásadnější informací, kterou je třeba vědět, je, že vepřová panenka nebude tím křehčí, čím déle ji budete připravovat, jak by si možná mnoho z nás představovalo! Takže jakmile bude hotová, stáhněte ji z ohně, abyste zabránili jejímu přepečení.

Marinádu samozřejmě volte podle vlastního výběru a chuti – může být domácí nebo koupená v obchodě. Vepřová panenka je však extrémně libová, takže dobrá marináda pomůže zabránit jejímu vysušení. Zároveň dodá tomuto křehkému kousku masa zásadní chuť.

Jak připravit vepřovou panenku na grilu?

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky.
  2. Ostrým nožem odstraňte stříbřitou kůži na vnější straně masa.
  3. Namíchejte marinádu a maso v ní obalte.
  4. Přikryjte a nechte marinovat v lednici po dobu 1-24 hodin.
  5. Předehřejte gril na střední teplotu.
  6. Grilujte 10-15 minut a podle potřeby otáčejte, aby se všechny strany rovnoměrně opekly. Po grilování maso přikryjte a před krájením a podáváním nechte 5-10 minut odpočívat.

Doba přípravy se liší podle toho, jaký gril používáte. Vepřové maso musí dosáhnout teploty minimálně 145 °C, aby bylo bezpečné ke konzumaci. Proto ho ideálně zkontrolujte digitálním teploměrem na maso, abyste se ujistili, že je správně propečené.

Proč je nutné odstranit vnější kůži?

Odstranění kůže, známé také jako stříbrná kůže nebo blanka, je nezbytné. Na rozdíl od názvu se ve skutečnosti nejedná o kůži. Je to pojivová tkáň, takže se na rozdíl od kůže nebo tuku při tepelné úpravě nerozpouští. Místo toho je tvrdá a žvýkavá. Pokud ji neodstraníte, naprosto tím zkazíte strukturu vepřové panenky, proto tento krok nevynechávejte.

Nejlepší marinády na vepřovou panenku

Jako vykostěný kus masa má panenka jemnou chuť, která dobře snáší koření a marinády. Mnoho lidí tvrdí, že tajemstvím chutné vepřové panenky je pávě dobrá marináda. Marinády, které obsahují kyselinu, jako je například ocet, pomáhají maso ještě více zjemnit, aby bylo velmi měkké a rozplývalo se v ústech.

Většina marinád se k vepřové panence hodí, takže výběr nakonec závisí na osobních preferencích. Můžete zvolit klasickou, například javorovou a dijonskou, nebo pikantní, inspirovanou východoasijskou marinádou se zázvorem, sezamem a sójou. Ať už si připravíte vlastní, nebo si koupíte nějakou v obchodě, na výběr je nespočet marinád a receptů.

Nejste však omezeni pouze na marinády. Můžete také zkombinovat bylinky a koření do směsi s olejem. Hlavní výhodou tohoto potírání je, že není třeba maso nechávat marinovat. Potěr stačí nanést bezprostředně před grilováním a připravit si tak rychlou večeři na všední den.

Proč je potřeba panenku po přípravě nechat odpočinout?

Odpočinek vepřové panenky, a ostatně i většiny ostatních druhů masa po uvaření umožní, aby se vlhkost uvnitř masa znovu vstřebala. Příliš brzké krájení může vést k hromadění vlhkosti na talíři, což může mít za následek suchou strukturu masa.

Můžu použít vepřovou panenku na přípravu trhaného masa?

Panenku nikdy nepoužívejte na přípravu trhaného vepřového masa! Na toto potřebujete mnohem tučnější kus masa. Ideální je použít vepřovou plec. A na rozdíl od vepřové panenky vyžaduje vepřová plec dlouhé pomalé vaření, aby se správně rozložila a dosáhla lahodné vlhké a křehké konzistence trhaného vepřového masa.

Zdroj foto: www.freepik.com

vepřové maso 2023-11-27
Michaela
Značky vepřové maso
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Proč se vyplatí aktualizovat životní pojistku?

Další článek :

Jak jednoduše a efektivně vyčistit měděné nádobí díky ingrediencím, co máte doma?

Související články

Punčové řezy: Recept, který nesmí chybět v žádné domácnosti

Punčové řezy: Recept, který nesmí chybět v žádné domácnosti

Michaela 06 Led 2023
6 tipů na skvělé dipy do salátů

6 tipů na skvělé dipy do salátů

Michaela 13 Zář 2023
Co byste měli vařit pacientovi se žaludečními vředy

Co byste měli vařit pacientovi se žaludečními vředy

Michaela 09 Dub 2023

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Co byste měli vařit pacientovi se žaludečními vředy

Co byste měli vařit pacientovi se žaludečními vředy

09 Dub 2023
Jak vyměnit zámek na dveřích?

Jak vyměnit zámek na dveřích?

06 Pro 2017
Vyberte si vhodné osvětlení obývacího pokoje

Vyberte si vhodné osvětlení obývacího pokoje

01 Zář 2021
Co je skotský ranní rituál hurkle-durkle a jak vám může pomoci?

Co je skotský ranní rituál hurkle-durkle a jak vám může pomoci?

26 Pro 2024
Co je debetní karta

Co je debetní karta

18 Lis 2017

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení