Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Kde doma vzniká nejvíc stresu a proč to nebývá v práci?

    Kde doma vzniká nejvíc stresu a proč to nebývá v práci?

    Michaela 20 Říj 2025
    • Jak bezpečně vrtat do panelu, aniž byste trefili kabel?

      Jak bezpečně vrtat do panelu, aniž byste trefili kabel?

      Michaela 06 Říj 2025
    • Dá se v bytě legálně bydlet bez radiátorů?

      Dá se v bytě legálně bydlet bez radiátorů?

      Michaela 25 Zář 2025
    • Teplo, které doma mizí zbytečně: jak využít energii z lednice, sprchy i trouby?

      Teplo, které doma mizí zbytečně: jak využít energii z lednice, sprchy i trouby?

      Michaela 03 Zář 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Palačinky se špenátem
(Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)

Palačinky se špenátem

David Hampl 30 Lis 2017 Hlavní jídla Zanechat komentář 3094 Zobrazení

Mnozí z vás jistě znají palačinky jenom ve své sladké verzi. Existuje ale také verze, která je slaná. Jsou to palačinky se špenátem. Na ně už se nepohlíží jako na dezert, ale mohou posloužit jako zajímavý předkrm, stejně jako se mohou stát i celkem dobrým hlavním jídlem. Jak si je uvařit?

Palačinky se špenátem (Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)
Palačinky se špenátem (Zdroj: https://www.flickr.com/photos/franklinheijnen/6574467691/)
Obsah článku skrýt
1 Nejprve palačinky
2 Na rozpálené pánvi
3 Příprava špenátu
4 Servírování je snadné

Nejprve palačinky

Těsto, které se bude připravovat, je velmi jednoduché. Důležité je zachovat spíše jeho krémovou a táhlou konzistenci. Nesmí být ani příliš husté, ani příliš řídké. Mezi základní složky daného těsta patří:

  • mléko,
  • hladká mouka,
  • vejce.

Dále se do těsta doporučuje dát také špetka soli, a také lžička perlivé vody. Je to proto, aby bylo těsto vzdušnější. Následně stačí vše promíchat a příprava již může začít. V některých receptech je doporučováno nechat těsto krátce odležet. Není to ale nezbytně nutné a tak je možné začít s přípravou hned.

Na rozpálené pánvi

Na tu je vhodné dát trochu tuku, ideálně potom kvalitního oleje. Následně se v tenké vrstvě těsto nalije na pánev a nechá se opékat. Je to poměrně rychlý postup a tak je třeba hlídat spodní stranu. Následně se palačinka otočí a připraví se také z druhé strany. Jakmile je definitivně hotová, může se dát na talíř a je možní připravit druhou, třetí, až tu poslední. Pozor hlavně na to, aby měla pánev stále dopovídající, ideálně vyšší teplotu. Stejně tak je třeba hledět i na to, aby nebyla suchá a vždy na ní byla alespoň trocha oleje. Máslo příliš nedoporučujeme, a to z toho důvodu, že se palačinky připravují při vyšších teplotách.

Příprava špenátu

Ten je ideální koupit v mražené podobě, jelikož jedině tak je jeho použití nejrychlejší a také nejjednodušší. A jak na to? Stačí jenom v hrnci rozehřát trochu másla a přidat najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zhnědne, přisype se trochu mouky, zamíchá a následně se vloží již rozmrazený špenát. Ten se nechá chvíli provařit, a to i proto, aby ho mouka zahustila. Následně už ho stačí jenom snadno dochutit. K tomu může být použitý sůl a pepř, stejně jako doporučíme také utřený stroužek česneku, který se ke špenátu velmi dobře hodí.

Pozor na celkovou konzistenci špenátu. Jelikož může pustit vodu, je třeba, aby byla spíše hutnější. Pokud je vody stále hodně, je možné ho buď zahustit moukou, nebo jedním vajíčkem, stejně jako je možné také nechat ho povařit déle, aby se voda vypařila.

 Servírování je snadné

Je to stejné, jako sladká verze. I palačinky se špenátem je vhodné servírovat tak, jako klasiku. Špenát se nanese na samotnou palačinku a ta se následně může zarolovat, nebo se může přehnout. Takto už stačí vložit na talíř a je hotovo. Výhodou tohoto jídla je také to, že se nemusí konzumovat nutně jenom teplé, ale palačinky plněné špenátem velmi dobře a zajímavě chutnají také ve studené podobě.

palačinky recept 2017-11-30
David Hampl
Značky palačinky recept
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

Další článek :

Jak na řez ovocných stromů

Související články

Cuketa: Nejoblíbenější jednoduché recepty

Cuketa: Nejoblíbenější jednoduché recepty

Michaela 14 Čvc 2022
Jak připravit pohanku, aby chutnala

Jak připravit pohanku, aby chutnala

David Hampl 12 Kvě 2018

Využijte podzimních surovin a připravte si chutné jídlo do 30 minut

Michaela 24 Říj 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Jak skladovat máslovou dýni, aby vydržela co nejdéle?

Jak skladovat máslovou dýni, aby vydržela co nejdéle?

20 Zář 2024
Oživte vzhled zahrady vodními prvky

Oživte vzhled zahrady vodními prvky

05 Kvě 2021
I do koupelny si můžeme pořídit vhodný nábytek

I do koupelny si můžeme pořídit vhodný nábytek

21 Čvc 2021
Jak vymalovat kuchyň?

Jak vymalovat kuchyň?

18 Zář 2017
Jak často byste měli uklízet jednotlivé části koupelny?

Jak často byste měli uklízet jednotlivé části koupelny?

22 Led 2025

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení