Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Proč si pořídit (nebo nepořídit) korkovou podlahu?

    Proč si pořídit (nebo nepořídit) korkovou podlahu?

    Michaela 26 Čvn 2025
    • Domácí práce, na které si stačí vyhradit jeden den v týdnu

      Domácí práce, na které si stačí vyhradit jeden den v týdnu

      Michaela 16 Čvn 2025
    • Které země budou brzy čelit propadu populace v produktivním věku

      Které země budou brzy čelit propadu populace v produktivním věku

      Michaela 09 Čvn 2025
    • Druhy ovoce, které nepatří do lednice

      Druhy ovoce, které nepatří do lednice

      Michaela 30 Kvě 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Grilování v zimě: Jakou pochoutku byste si mohli připravit?

Grilování v zimě: Jakou pochoutku byste si mohli připravit?

Michaela 07 Pro 2021 Hlavní jídla, Vaření Zanechat komentář 876 Zobrazení

Každé grilování by se dala přirovnat k významné společenské události, respektive k okamžiku, kdy se sejdete s přáteli u roztopeného ohniště a prohodíte několik příjemných slov. Jenomže drtivá většina lidí má grilování spojené pouze s letními měsíci a teplými večery.

S příchodem podzimu je gril uklizen a několik měsíců nevyužíván. To je však obrovská škoda, protože i grilování v zimních měsících má svoje nezapomenutelné kouzlo.

Obsah článku skrýt
1 Změňte způsob přípravy jídla
2 U grilu nemusíte celou dobu stát
3 Co si v zimě ugrilovat?

Změňte způsob přípravy jídla

V zahraničí a zejména v severských zemích je grilování v zimních měsících velice oblíbené. Není se čemu divit, protože se od toho letního příliš mnoho neliší. Největší změnou, se kterou se budete muset vyrovnat, je změna techniky přípravy jídla. Na grilování v zimě se nejvíce hodí grily s poklopem, které používejte spíše jako troubu. Pokrm připravujte mimo přímý zdroj tepla, takže úprava probíhá především zásluhou horkého vzduchu, a nikoliv přímého tepla. Díky tomu bude jakékoliv jídlo rovnoměrně propečené i v krutých mrazech.

U grilu nemusíte celou dobu stát

Pro mnoho lidí je příprava masa nebo zeleniny čest, a zvláště mužská část společnosti si této aktivity hodně považuje. Velkou výhodou zimního grilování je ovšem to, že nemusíte u grilu stát a maso otáčet. Díky uzavřenému poklopu a rovnoměrnému proudění vzduchu dojde k rovnoměrnému propečení, aniž byste se masa museli dotknout. Tímto způsobem se dá připravit prakticky jakýkoliv pokrm od neporcované flákoty, přes ryby až po sladké moučníky.

Co si v zimě ugrilovat?

Pokud byste se chtěli přiblížit severskému stylu života, pak ze svého jídelníčku nemůžete vynechat lososa. Tato vynikající ryba si získává v posledních letech na oblibě, a to i mezi lidmi, kteří za normálních okolností ryby nejí. Filet stačí pokapat olivovým olejem a citrónem, zabalit do alobalu a péct na grilu přibližně 30 minut. Obdobným způsobem lze ugrilovat třeba žampióny nebo roládu z vepřové krkovičky.

Zpestřete si čekání na Vánoce pořádnou grilovačkou. Rozhodně nemusíte mrznout u grilu, ba naopak se můžete plně věnovat svým hostům a zároveň jim připravit chutný pokrm.

Zdroj foto: www.pixabay.com

grilování zima 2021-12-07
Michaela
Značky grilování zima
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak vyřešit osvětlení v obývacím pokoji

Další článek :

Šetříme na Vánoce aneb jak nespadnout do dluhové pasti?

Související články

Neobvyklá štědrovečerní večeře aneb na čem si pochutnat?

Neobvyklá štědrovečerní večeře aneb na čem si pochutnat?

Michaela 20 Pro 2021
Připravte si domácí bylinkový olej, jeho výroba není složitá

Připravte si domácí bylinkový olej, jeho výroba není složitá

Martina Kučerová 14 Dub 2021
Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Michaela 20 Kvě 2022

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Při zařizování ložnice se vyhýbejte těmto chybám

Při zařizování ložnice se vyhýbejte těmto chybám

07 Dub 2021
Neobvyklá štědrovečerní večeře aneb na čem si pochutnat?

Neobvyklá štědrovečerní večeře aneb na čem si pochutnat?

20 Pro 2021
Zařizujeme pokoj pro hosty aneb z obyčejné místnosti ráj na zemi

Zařizujeme pokoj pro hosty aneb z obyčejné místnosti ráj na zemi

25 Dub 2022
Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

20 Kvě 2022
Jak doma pěstovat papyrus?

Jak doma pěstovat papyrus?

11 Lis 2024

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení