Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Co doma dělat, když vám sousedé kouří na balkoně a jde to do bytu

    Co doma dělat, když vám sousedé kouří na balkoně a jde to do bytu

    Michaela 21 Lis 2025
    • Jak zachránit dřevěnou podlahu bez broušení

      Jak zachránit dřevěnou podlahu bez broušení

      Michaela 07 Lis 2025
    • Kde doma vzniká nejvíc stresu a proč to nebývá v práci?

      Kde doma vzniká nejvíc stresu a proč to nebývá v práci?

      Michaela 20 Říj 2025
    • Jak bezpečně vrtat do panelu, aniž byste trefili kabel?

      Jak bezpečně vrtat do panelu, aniž byste trefili kabel?

      Michaela 06 Říj 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Hlavní jídla»Využijte podzimních surovin a připravte si chutné jídlo do 30 minut

Využijte podzimních surovin a připravte si chutné jídlo do 30 minut

Michaela 24 Říj 2021 Hlavní jídla, Vaření Zanechat komentář 979 Zobrazení

V žádném případě nemůže být pochyb o tom, že trendem současné gastronomie je používání sezónních a pokud možno lokálních surovin, z nichž lze připravit vynikající pokrmy.

Bohužel většina lidí dnes bojuje s nedostatkem času, takže jim v nastalém shonu nezbývá čas na uvaření dobrých jídel. Mnoho z vás však určitě netuší, že se dají skvělé pokrmy připravit z podzimních surovin během několika málo minut. O která jídla se jedná?

Obsah článku skrýt
1 Masové koule s pečenou dýní a pyré z petržele
2 Mačkané brambory
3 Polévka z červené čočky

Masové koule s pečenou dýní a pyré z petržele

Typickou podzimní surovinou je dýně, kterou můžete použít nejenom na vydlabání před Halloweenem nebo na polévku, ale také na vynikající večeři. Dýně je navíc skvělým zdrojem energie. Vyzkoušejte její kombinaci s kuličkami z vepřového nebo hovězího masa, které jednoduše připravíte společně s dýní v troubě. Tu není třeba nijak loupat, bohatě postačí její omytí a pokrájení na menší kousky. Čas během pečení masa a dýně pak využijte na přípravu vynikajícího pyré z petržele.

Mačkané brambory

Další typickou podzimní surovinou jsou brambory, které se ovšem běžně konzumují po celý rok. Na podzim ovšem máte jedinečnou příležitost ochutnat čerstvé brambory, z nichž si připravte jedinečný recept. Mačkané brambory se slaninou a volským okem zvládne uvařit každý z vás, a navíc v kuchyni nestrávíte mnoho času. Zachutná-li vám tento pokrm, můžete jej časem vylepšit například parmazánem nebo fetou či dokonce slovenskou brynzou.

Polévka z červené čočky

Po náročném sychravém dni určitě oceníte teplou večeři, jejíž příprava nebude trvat zbytečně dlouho. Skvělým pokrmem je v tomto ohledu polévka z červené čočky s přidanými rajčaty. Červená čočka je lépe stravitelná, a navíc ji před uvařením nemusíte namáčet. Do hrnce s vodou dejte čočku, rajčata, cibuli a česnek. Nezapomeňte přidat hřejivé koření v podobě zázvoru a římského kmínu. Před naservírováním ještě dochuťte solí, pepřem a kapkou citrónové šťávy.

Přípravou uvedených jídel nestrávíte více jak 30 minut, takže se hodí do harmonogramu náročného dne, a navíc při jejich přípravě využijete chutné podzimní suroviny.

Zdroj foto: www.pixabay.com

recepty 2021-10-24
Michaela
Značky recepty
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Moderní bydlení pro mladou rodinu? Poptávku uspokojí trendy bungalovy

Další článek :

Bazén nemusíte zazimovat, užívejte si jej i v zimě

Související články

Jak připravit pohanku, aby chutnala

Jak připravit pohanku, aby chutnala

David Hampl 12 Kvě 2018
Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Krevety na česneku v medové omáčce s rýží a brokolicí

Michaela 20 Kvě 2022
Co byste měli vařit pacientovi se žaludečními vředy

Co byste měli vařit pacientovi se žaludečními vředy

Michaela 09 Dub 2023

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Co je skotský ranní rituál hurkle-durkle a jak vám může pomoci?

Co je skotský ranní rituál hurkle-durkle a jak vám může pomoci?

26 Pro 2024
Jak vybrat LED žárovku?

Jak vybrat LED žárovku?

12 Pro 2017
Jak zazimovat muškáty? A kdy je ta nejvhodnější doba? Nepromeškejte ji

Jak zazimovat muškáty? A kdy je ta nejvhodnější doba? Nepromeškejte ji

31 Říj 2023
Bazén nemusíte zazimovat, užívejte si jej i v zimě

Bazén nemusíte zazimovat, užívejte si jej i v zimě

26 Říj 2021
Co rozhodně nepatří do skříně v ložnici?

Co rozhodně nepatří do skříně v ložnici?

21 Lis 2024

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení