Liviz.cz

  • Úvod
  • Bydlení
    • Byty
    • Domy
    • Chaty
    • Inspirace pro bydlení
    • Tipy & praktické informace
    • Jak ušetřit
    • Kanceláře
    Dá se v bytě legálně bydlet bez radiátorů?

    Dá se v bytě legálně bydlet bez radiátorů?

    Michaela 25 Zář 2025
    • Teplo, které doma mizí zbytečně: jak využít energii z lednice, sprchy i trouby?

      Teplo, které doma mizí zbytečně: jak využít energii z lednice, sprchy i trouby?

      Michaela 03 Zář 2025
    • Jak se dá využít alobal nejenom v zimě?

      Jak se dá využít alobal nejenom v zimě?

      Michaela 30 Srp 2025
    • Originální způsoby, jak v domácnosti využít pečicí papír

      Originální způsoby, jak v domácnosti využít pečicí papír

      Michaela 25 Srp 2025
  • Interiér
    • Obývací pokoje
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Koupelny
    • Nábytek
    • Podlahy
    • Osvětlení
    • Sauny & vířivky
    • Zdi & tapety
  • Exteriér
    • Zahrada
    • Rostliny
    • Bazény
  • Finance
    • Hypotéky
    • Pojištění
    • Stavební spoření
  • Vaření
    • Polévky
    • Hlavní jídla
    • Moučníky
    • Ostatní
  • Spolupráce
Jste na :Domů»Vaření»Moučníky»Nejlepší domácí zmrzlina
domácí jahodová zmrzlina

Nejlepší domácí zmrzlina

David Hampl 15 Kvě 2018 Moučníky Zanechat komentář 2174 Zobrazení

Milujete zmrzlinu? Nejenom, že si pro ní můžete dojít do cukrárny nebo ke stánku, nebo že je možné pořídit si ji balenou v obchodech. Hitem může být i domácí zmrzlina. Výhodou je nejenom to, že bude mít přírodní složení bez chemie. Výhodou je zde také to, že vám bude dokonale chutnat. Vyzkoušejte ji i vy. Takto ji připravíte.

Obsah článku skrýt
1 Mléčný základ
2 Ovoce podle chuti
3 Důkladné rozmixování a míchání
4 Zmrzlina musí zmrznout

Mléčný základ

Nejlepší domácí zmrzlina by rozhodně měla mít kvalitní mléčná základ. Ten zajistí nejenom správnou konzistenci, ale i to, že zmrzlina bude na jazyku i dokonale hladká. Použít je možné řadu různých věcí, z nichž jako nejlepší se může jevit kombinace klasické a zakysané smetany. Nejde ale o možnost jedinou, protože při přípravě nejlepší domácí zmrzliny se dá i zajímavě experimentovat. A to tak, že jako mléčný základ je možné použít:

  • Kvalitní bílý jogurt
  • Tučnější tvaroh
  • Mascarpone, řecký jogurt a podobné produkty

Ovoce podle chuti

Základ je tedy hotový. Nyní je třeba, aby nejlepší domácí zmrzlina získala i svou chuť. Co nesmí chybět? Je to rozhodně ovoce, protože to je pro osvěžení nejlepší volbou. Navíc jeho sladká chuť eliminuje nadměrné používání klasického cukru, čímž můžeme mluvit o tom, že je vyráběna zdravá zmrzlina.

Jaký druh ovoce se zvolí, je čistě jenom na vás. Hitem se může stát to lesní, jako třeba maliny a borůvky. Lákadlem ale mohou být i jahody, nebo exotický banán. Možné je vytvořit jak zmrzlinu jedno druhovou, tak i směs.

Důkladné rozmixování a míchání

Hlavní složky jsou připraveny a tak může dojít k tomu, že se propojí. Nejprve je třeba důkladně rozmixovat veškeré ovoce, to v domácím mixéru. Jakmile má hladkou konzistenci, je možné ho přelít do mísy s mléčným základem. Vše je třeba důkladně, ale šetrně promíchat. V tuto chvíli zmrzlinu ochutnejte a v případě potřeby přislaďte. K tomu nemusí být použitý nutně jenom cukr, jelikož hodit se může třeba i kvalitní květový med.

Zmrzlina musí zmrznout

Základ pro nejlepší domácí zmrzlinu je hotový. Nyní je třeba realizovat nejdůležitější technologický postup. Nechat zmrzlinu zmrznout. Pokud máte takzvaný zmrzlinovač, máte vyhráno. Směs do něho nalijete, zapnete požadovaný program a čekáte na výsledek. Pokud nemáte, je samozřejmě možné dát vytvořenou směs zatuhnout do mrazáku.

Pokud jde o správný technologický postup, mělo by být zajištěno pravidelné míchání během snižování teploty. To proto, že dojde k eliminaci zamrzání vodních krystalů, které změní výslednou konzistenci. O tento postup se postará samotný zmrzlinovač – pokud ho máte. Pokud ne, doporučujeme každých 15 minut otevřít mrazák, směsí rychle zamíchat a opět zavřít. Není to nejjednodušší, ale uvidíte sami, že na výslednou chuť a hlavně jemnost to bude mít obrovský vliv. Jakmile už míchání nebude možné, nechte pár hodin tuhnout.

2018-05-15
David Hampl
Twitter Facebook Pinterest Více
Předchozí článek :

Jak připravit pohanku, aby chutnala

Další článek :

Jak se zbavit molů

Související články

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

Skvělý recept na tiramisu ze zakysané smetany

David Hampl 27 Lis 2017
Recept na tvarohovou bábovku

Recept na tvarohovou bábovku

Jaroslav 18 Zář 2017
Punčové řezy: Recept, který nesmí chybět v žádné domácnosti

Punčové řezy: Recept, který nesmí chybět v žádné domácnosti

Michaela 06 Led 2023

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Náhodné příspěvky

Jak vymalovat kuchyň?

Jak vymalovat kuchyň?

18 Zář 2017
Vpusťte jasné a zářivé barvy do svých domovů

Vpusťte jasné a zářivé barvy do svých domovů

07 Kvě 2022
Koupelna a růžové tóny? Nebraňte se nejnovějšímu trendu

Koupelna a růžové tóny? Nebraňte se nejnovějšímu trendu

05 Říj 2021
Vánoční stromeček: Jak jej ozdobit podle posledních trendů?

Vánoční stromeček: Jak jej ozdobit podle posledních trendů?

21 Pro 2021
Prašnost v domácnosti: Jak se tohoto problému zbavit?

Prašnost v domácnosti: Jak se tohoto problému zbavit?

24 Led 2022

Doporučujeme

Informace

Kontakt
Mapa stránky

Online magazín pro všechny které zajímá bydlení, interiérový a exteriérový design, finance a pro kuchařky a kuchaře tu máme skvělé recepty na kterých si určitě pochutnáte.

Populární příspěvky

  • Co je perkálové povlečení

    Co je perkálové povlečení

  • Jak udělat přepuštěné máslo?

    Jak udělat přepuštěné máslo?

Štítky

barvy dekorace domov domácnost finance kuchyň nábytek osvětlení peníze podlaha recept Vánoce zima úklid čištění
www.liviz.cz 2017, Všechna práva vyhrazena
Váš magazín o bydlení